Penészvédelem az ipari termelésben

Az ipari termeléshez és raktározáshoz szorosan kapcsolódnak szigorú higiéniai előírások. Az ilyen létesítményekben készülő termékek széles körben elérhetők, akár többezres számban is értékesítik azokat a környező régiókban vagy országszerte. Emellett a gyári dolgozók jelentős mennyiségű időt töltenek el az épület zárt légterében. Ezért az egészségmegőrzés és a környezet tisztasága kiemelten fontos szempontok.

Számos olyan üzem létezik, ahol a termelés és raktározás során nedves, párás hőmérsékleti viszonyok között dolgoznak. Ezek a körülmények pedig ideálisak a penészgomba kialakulásához. A penészgomba terjedését apró spórák segítik elő, amelyek sajnos nem láthatók a szabad szemmel, így kissé megnehezítik a dolgunkat.
Azonban fontos megérteni, hogy a penész problémát csak a gyökerektől kezelve lehet hatékonyan kezelni, így csupán a foltok látható részének eltávolítása nem szünteti meg a fertőzést.

Ipari higiénia Sanosil penész irtóval

Hazai raktárhelyiségek és hűtőkamrák olykor küzdenek penész problémával a magas fokú nedvesség miatt. A nyersanyagok, félkész élelmiszerek és késztermékek megőrzése azonban kulcsfontosságú a vállalatok számára, hiszen romlott élelmiszerek miatt jelentős pénzügyi veszteség keletkezhet. Emellett a gyártóberendezéseken kialakuló penész a csomagolatlan késztermékeket is veszélyeztetheti. A vevői reklamációk pedig súlyosan károsíthatják a vállalat hírnevét.

Itt jön képbe a Sanosil penészirtó szer, a Sanosil S010 Ag, amely laboratóriumi körülmények között tesztelt és mikrobiológusok által jóváhagyott készítmény, s hatékonyan pusztítja el a penész spórákat és megszünteti a felszíni elszíneződéseket.

A Sanosil kiemelt előnye, hogy a környezetre kíméletes, mivel használata során oxigén szabadul fel, így nem okoz kárt az emberi szervezetben. Ezért ideális választás olyan épületek falain, vagy más felületeken, ahol élelmiszergyártás vagy raktározás történik.

Kérjük hozzáértő segítségét!

A penészmentesítést érdemes szakemberekre bízni az ipari létesítményekben, mivel itt a felelősségvállalás mértéke magasabb, mint a hagyományos otthonokban. A penészirtás szakemberrel való elvégzése biztosítja a felületek alapos kezelését, ugyanis így a rejtett fertőzött területek is feltárásra kerülnek. A szakértő pontosan tudja, hogyan kell végrehajtani a penész irtását, ezáltal megbízhatóbb és hatékonyabb eredményt érhetünk el.

A Sanosil penészirtó szer és a szakértői segítség kombinálása a legjobb módja a penész probléma kezelésének az ipari létesítményekben. A tiszta és penészmentes környezet nemcsak a termelési folyamatok hatékonyságát növeli, hanem hozzájárul az egészségmegőrzéshez és a vállalat jó hírnevének megőrzéséhez is.