A penészgomba-mentes otthonok nyomában

A penészedéssel a háztartások zömének van küzdelme. Azokban a lakásokban is kialakulhat penészgomba, ahol alapjáraton nem magas a páratartalom. Hiszen a sütés-főzés során felszabadul gőz, a zuhanyzás alkalmával kicsapódik pára, és az esőzés után megjelennek a vízcseppek az ablakon. Amelyek mind nedvesíthetik a falakat, ezáltal a nyirkos felületeken a gombák is könnyebben szaporodhatnak.

Mit tegyünk, ha penészgomba van a lakásban?

A penészgomba megszüntetését mielőbb érdemes megkezdenünk, és még csírájában elfojtanunk a fertőződést. Ugyanis a spórák nem csak a falak minőségét roncsolhatják, hanem az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Kimutatható az összefüggés a penészgomba belélegzése és az allergiás tünetek között, mint a nátha, fáradtság, fejfájás, bőrkiütés, és az emésztési problémák.

A köztudatban számos penészgomba írásával kapcsolatos praktika kering. Ilyen a felület ecetes folyadékkal való áttörölgetése is, amely átmenetileg hatékonynak tűnhet. Azonban problémát hosszútávon sajnos nem orvosolja. Javasolt erre a célra kifejlesztett penészgomba-írtószert alkalmazni.

Kíméletlen penészgomba-ölőszer háztartásoknak
Sanosil S010 Ag

A Sanosil S010 azonnal bevethető a penészgomba fertőzés ellen. A használata biztonságos a család minden tagja számára kicsiktől a nagyokig. A folyadék hatóanyaga a hidrogén-peroxid, ami speciális eljárással készül. A mikroorganizmusok elleni hatékonysága az ezüst hozzáadásában rejlik. Így a kezelés alatt csak oxigén szabadul fel. A felületen a későbbiekben sem maradnak az emberi szervezetre mérgező elemek, míg a gombásodás ellen ugyanúgy hat.

A Sanosil S010 Ag otthoni használata

  • Ügyeljünk a biztonságra: Viseljünk háztartási kesztyűt, arcmaszkot és védőszemüveget, hogy a penész ne kerülhessen közel az érzékszerveinkhez.
  • Készítsük elő a kezeléshez a fertőzött falfelületet: Súroljuk át szappanos vízzel a penészgomba fedte részt, majd hagyjuk kiszáradni.
  • Kezdjük meg a penészgomba irtását: Vigyük fel a Sanosil S010 folyadékot egy szivaccsal a felületre. A száradást követően ezt ismételjük meg kettő-három alkalommal.

A penészgomba elleni harcban lehetünk abszolút győztesek. A rendelkezésünkre állnak olyan módszerek, amelyek  a gombásodást a mélybe hatolva kezelik. További információt a Sanosil S010 Ag termékünkről ide kattintva olvashat!