Hasznos fertőtlenítő tippek a makulátlan otthonért

A háztartások a Covid19 időszaka óta talán még komolyabban veszik a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását.

Hiszen sokak azzal szembesültek, hogy míg egyszer a foltokat profin eltávolítja, a kórokozókkal már sajnos nem birkózik meg. Igaz, vírusok és baktériumot mindig is éltek, élnek környezetünkben, azonban az otthonunkból szeretnénk minél inkább kizárni őket.

A lakásunkban számos olyan berendezés, és használati tárgy van, amik napi szinten érintkeznek közvetetten a külső környezettel, ezáltal a potenciális kórokozókkal is. Gondoljunk csak az íróasztalon pihenő hátizsákra, a konyhapultra rakodott bevásárlásra, vagy akár a dohányzóasztalra lehelyezett kulcscsomóra. Ezeket a felületeket, eszközöket érdemes 1-3 naponta áttörölgetni fertőtlenítőszerrel. De milyen intézkedéseket tehetünk még a makulátlan otthonért?

5 tipp, amivel még üdébbé varázsolhatjuk otthonunkat,
avagy profi fertőtlenítő praktikák, a Sanosil ajánlásával.

  • A bevásárlásból hazavitt, műanyag csomagolású/bevonatú ételeket töröljük át Sanosillel, csak ezt követően kerüljenek be a hűtőszekrénybe. A zöldségeket, gyümölcsöket értelemszerűen tiszta vízzel, alaposan mossuk át a fogyasztásuk előtt.
  • Az igénybe vett ruhák, ágyneműk és kiegészítők gépi mosásához adagoljunk egy-egy kupak Sanosilt, hogy szennyeződéseken túl, a láthatatlan kórokozóknak is búcsút inthessünk. Ugyanis nem minden vírus és baktérium múlik ki az általános mosás programok során.
  • Átfogó takarításnál a felmosó vizet Sanosil hozzáadásával készítsük el (ügyelve arra, hogy más kémiai vegyszert ne öntsünk hozzá). Összetevőinek köszönhetően kíméletlen a vírusokkal és baktériumokkal, de kíméletes a környezettel és az élővilággal.
  • Hazánkban számottevő családban növekednek kisbabák és totyogósok, ahol a játékok sok esetben kóstolás áldozatai is lesznek. A szilikon cumit könnyűszerrel kifőzhetjük felforralt vízben, azonban a legtöbb játék erre nem alkalmas. Így ezeket a babáknak készült tárgyakat javasolt Sanosillel átmosni (vagy textiljáték esetén kimosni).
  • Vannak használati tárgyak, amiken napi szinten több száz kórokozó telepedhet meg, hiszen szinte mindenhová magunkkal visszük őket. Ilyen a telefon, a kulcscsomó, az irattartó, valamint az egyes elektronikai eszközök. Ezeket kiemelten fontos naponta megtisztítani. Vegyük például a telefonunkat, amit gyakran az arcunkhoz is érintünk.

Válasszunk bombabiztos fertőtlenítőszert!

Célszerű olyan készítményt vásárolni, ami garantálja a baktériumok és a vírusok 99%-os elpusztulását. Továbbá kifizetődő a laboratóriumi teszteltséget is figyelembe venni, hogy olyan folyadékot használjunk, ami már éles bevetésen is kiválóan teljesített. Továbbá beszerezhetők olyan szerek is, amiket mindezek mellett a penész irtásra is szakosítottak, így egy flakonra bízhatjuk két terület megoldását is. Ebben kiváló partner tehát a Sanosil fertőtlenítő-, és penészölő szer, aminek a hatékonyságát mikrobiológusok ellenőrizték.