Hogyan őrizhetjük meg autónk tisztaságát?

Az autós közlekedés a mindennapjaink szerves részét alkotja: pl. munkába járás, gyerekek iskolába hordása, nyaralás révén. Ennek kapcsán a gépjárművek tisztántartása is megszokott teendőnkké vált.

A külső váz és az utastér egyaránt megkülönböztetett tisztítást igényel. Az autópályás szennyeződéseket (olajos por, bogármaradványok) speciális tisztítószerekkel érdemes eltávolítani. Ugyanígy az ülések és a műszerfal takarításához is sajátos készítmény szükséges.

2000-res autómodellek penészvédelme

A régebb óta forgalomban lévő modellek főként a penészgomba-fertőzésnek lehetnek kitéve. Hiszen a szigetelésük már nem mai, ezért nyirkos időben probléma lehet a beázás.
A beszivárgó nedvesség azonban nem csupán esztétikai gond, hanem akár penészedéshez is vezethet. A legjobb gyógymód ebben az esetben is a megelőzés, vagyis a rendszeres szellőztetés, valamint a megfelelő penészölő szer használata.

A Sasonsil remek választás, hiszen a gombával kíméletlen, azonban az emberi szervezettel kíméletes. A kezelés során oxigén szabadul fel, így a penészfoltok eltüntetése után is nyugodtan tartózkodhatunk az autóban. Továbbá a Sanosil nem csupán a gombát, hanem a szaporító spóráit is elpusztítja. Vagyis a gombásodás visszatérését akadályozza meg.

Így teremtsünk antibakteriális környezetet autónkban

A gyárból nemrégiben kigurult autókat a penészedés kevésbé fenyegeti. Ugyanakkor a napi igénybevétel során szennyeződések ugyanúgy lerakódnak. Hatványozottan koszolódnak azok a járművek, amiket például munkaeszközként, vagy kisállat szállításra is használnak. 

A vázat értelemszerűen autómosóban tisztíthatjuk le különféle szerekkel. A legtöbb helyen porszívó is rendelkezésre áll, amivel a sarat, leveleket, morzsákat, stb. szippanthatjuk fel.
A belső tér takarításához érdemes antibakteriális fertőtlenítőszert alkalmazni.

A műszerfal, a kormány és a váltó mind olyan zónák, amik magasan kitettek a szennyeződéseknek. Ugyanis kezeinkről könnyen rákerülhetnek baktériumok és vírusok. Ezeket a felületeket érdemes hetente áttörölni.

A Sanosil antibakteriális szer, amely a vírusokat is hatékonyan megsemmisíti. Ezért célszerű belőle egy kisebb kiszerelést tartani a csomagtartóban, hogy mindig kéznél legyen.
A folyékony szerhez mikroszálas, vagy nedves törlőkendőről is gondoskodjunk.