Így távolíthatjuk el a penészt több felületről egyetlen szer bevetésével!

A penészgomba irtásával megbízhatunk professzionális szakembert, vagy elvégezhetjük laboratóriumilag tesztelt penészölő felszereléssel.

A fertőzés mértéke, valamint a személyes preferenciáink határozzák meg, melyik megoldás az ideális választás. Az otthonokban felbukkanó zöldes foltoknak könnyen elláthatjuk a baját egyénileg is. Míg az irodák, gyárépületek, közintézmények falain található penészfontokat célszerűbb szakemberre bízni. Egyrészről a felelősségvállalás, másrészről a hatékonyság szempontjából is jobb döntés lehet.

Ugyanakkor egy súlyosan fertőzött családi ingatlan esetében is jobb penészirtót hívni. A határérték hozzávetőlegesen 0,5m2, ez alatt magunk is megszüntethetjük a gombásodást.

A fertőtlenítéshez használjuk a Sanosil S010 Ag penészölő szert!

A penészedés súlyosságának felméréséhez javasolt átnézni a nyirkosodásra hajlamos helyiségeket, tárgyakat, berendezéseket.

A gombák elszaporodása többnyire azért lehetséges, mert hosszabb távon adott a nedves, párás környezet a beltérben. Ez felléphet csőtörés, vízszivárgás, vagy túl kevés szellőztetés miatt.

Csempék közti szilikon fugák: A fürdőszoba és a konyha csempéinek fugáin gyakran jelennek meg kisebb, nagyobb penészfontok. A fertőzött szilikon tömítést szükséges eltávolítani (helyére újat tenni), a környező fugákat pedig alaposan áttisztítani Sanosil penészirtó szerrel.

Nyílászárók: A fa ablakok felületén megülhet a penész, ez esetben a felületet meleg szappanos vízzel töröljük át, majd smirglizzük le. A felső réteg felcsiszolása azért szükséges, mert a beljebb hatolt spórákat is fontos eltávolítani, a Sanosillal csak ezután fertőtlenítsük az ablakkeretet. A száradás után nekiláthatunk a lakkozásnak. Ha a fertőzés nem súlyos, elegendő a szerrel egyszerűen csak áttörölni a fa anyagot.

Szilikon tömítések: Például a hűtőszekrény ajtaján található vákuumos szilikon, pár nap leforgása alatt bepenészedhet. Már a legapróbb foltok megjelenésekor is indokolt a kezelés, hiszen a tárolt ételeken nem egészséges, ha megtelepszik a gomba.

Textíliák: A dohos szagot árasztó ruháknál borítékolható a penészgomba-fertőzés, amely az egészségre és a szövetre is káros hatással van. Az ilyen textileket 60 fokos vízben mossuk át két alkalommal. Először futtassunk le egy programot, bármilyen mosóporral. Másodszor keverjünk hozzá Sanosil S010 Ag szert is (adagolás: 1,5-2 dl szer / 5 liter víz).

A Sanosil többféle kiszerelésben érhető el, így megvásárolhatjuk a számunkra legmegfelelőbb literes mennyiséget.