Penészgomba elleni küzdelem az élelmiszeriparban

Az ipari termelésre specializálódott gyáraknak, raktáraknak komoly higiéniai követelményeknek szükséges megfelelniük. Hiszen a termékeiket a környező régiókban többezres számban, vagy akár országos lefedettséggel is fogyasztják az emberek. Valamint a gyári dolgozók jelentős óraszámot töltenek el az épület zárt légterében. Ezért a makulátlan közeg kiemelten fontos az egészségmegőrzés szempontjából.

Azon üzemekben, ahol a termelés és raktározás során pára szabadul fel, illetve kedvező a hőmérséklet, a penész megjelenése is valószínűbb. A penészgomba szaporodását a folyamatosan osztódó parányi spórák biztosítják, melyek gyakran elszíneződnek, ezáltal válnak szabad szemmel is láthatóvá. Ebből következik, hogy a penészedés csak a gyökerekig hatolva állítható meg. Csupán a zöldes foltok eltávolításával még nem szűnik meg a fertőzés.

Ipari higiénia Sanosil penészgomba ölő szerrel

A raktáráruházak és hűtőkamrák a nedves környezet miatt gyakran küzdenek a penészgomba ellen. A nyersanyagok, félkész élelmiszerek és késztermékek védelme kulcsfontosságú. Hisz jelentős pénzügyi veszteség merülhet fel a romlott és veszendőbe ment élelmiszerek miatt. Továbbá a gyártóberendezésekben előforduló penészgomba a csomagolatlan késztermékek fertőzését is okozhatja. Az esetlegesen így kikerült termékekre érkező vevői reklamációk komolyan rombolhatják a vállalat megítélését.

Sanosil S010 Ag, a penészgomba kíméletlen ellenszere

A Sanosil penészgomba ölő szer laboratóriumilag tesztelt, mikrobiológusok által visszaigazolt készítmény. Elpusztítja a szaporító spórákat és megszűnteti a felszíni elszíneződést. A szer nem ártalmas az emberi szervezetre, mivel a kezelés során oxigén szabadul fel. Ezért kiválóan alkalmazható olyan épületek falain, egyéb felületeken, ahol élelmiszergyártás vagy raktározás zajlik.

Penészmentesítés szakember segítségével

Az ipari létesítményekben a penészirtást érdemes szakemberekre bízni, mivel a felelősségvállalás nagyobb, mint egy hagyományos háztartásban. A penészirtó szakember ismeri a penész előfordulási helyeit, ezért megtalálhatja az elszeparáltabb fertőzött felületeket is. Valamint pontosan hajtja végre a kezelés lépéseit, így a megbízhatóbb az eredmény.