Kisgyermekes szülőknek a steril iskolakezdésről

Pár héten belül ismét beköszönt az ősz, s vele az iskolaszezon. A gyerekekre váró élmények mellett a közösségbe járás fertőző betegségeket is tartogathat. Ugyanis a nyirkos, hűvös időben a vírusok és a baktériumok könnyebben szaporodnak. Valamint az osztályteremben az egymáshoz közel ülő diákok könnyen megfertőzhetik egymást.

A megbetegedést – minden igyekezet ellenére – teljesen elkerülni sajnos nem lehet, azonban a gyakoriságot némi energiabefektetéssel csökkenthetjük. Természetesen nem újkeletű lépéseket gyűjtöttünk össze, inkább egy emlékeztető összefoglalóval készültünk.

  • Okos tömegközlekedés: A buszok, trolik, stb. korlátain számos vírus és baktérium ülhet meg, amik a kapaszkodás során a gyerekek tenyerére kerülhet át. A hátizsákot javasolt felszerelni kis kiszerelésű kézfertőtlenítővel, amit a leszállás után rögtön használhatnak.

  • Kis megfázásnál is pihenés: Az enyhe megfázásos tünetek komolyabbá válhatnak, ha azokat a gyerekek nem pihenik ki. A Covid időszak sok bosszúságot okozott az élet minden területén, azonban az iskolák online átállása azt lehetővé tette, hogy a diákok otthontól is lépést tarthassanak az osztállyal.

  • Vitamin és immunerő: A gyakori zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a vitaminpótlás is kulcsfontosságú. Háziorvossal egyeztetve, a különféle vitaminok rendszeres bevitele erősebbé teszik az immunrendszert. Továbbá az egészséges étkezés és a gyakori sportprogramok tovább erősítik a szervezetet.

  • Gyakori fertőtlenítés: A tanszereken pl. könyvekek, füzeteken, íróeszközökön könnyen megtelephetnek a kórokozók, így azokat érdemes heti rendszerességgel áttörölni fertőtlenítőszerrel. Ne feledkezzünk meg a textil felszerelésekről sem, mint a hátizsák, vagy a tolltartó, melyeket jó egy-két havonta fertőtlenítőszer hozzáadásával kimosni.

A fertőtlenítőszer választás a gyermekes otthonoknál érzékeny terület. Ugyanis olyan készítményre van szükség, amely nem károsítja az egészséget, mégis hatékonyan tisztít.

A szakemberek általában olyan szert javasolnak, ami laboratóriumilag tesztelt, valamint a légtérbe jutva nem irritál.

Vissza az iskolába a Sanosillel

A Sanosil S010 Ag hatékonysága két fő alkotóelemnek köszönhető, a hidrogén-peroxidnak és az ezüst kombinációjának. A fertőtlenítőszer használatakor felszabaduló aktív oxigén roncsolja a mikroorganizmusok sejtfalát, az ezüst pedig az anyagcseréjüket és szaporodásukat blokkolja. Így a fertőtlenítés ellenére esetleg életben maradt mikroorganizmusok nem képesek táplálkozni és szaporodni, ezért hamarosan ezek a kórokozók is elpusztulnak.

Ismerje meg termékünket, válassza 1kg-os háztartási kiszerelésünket kedvező áron.