Tudatos harc az influenza ellen az iskolákban

Az iskolakezdés idején különösen érdemes megemlíteni a higiéniai intézkedések betartásának fontosságát. Hisz a gyerekek a hétnek öt napján egymáshoz közel tartózkodva töltik a tanítási időt. 

Előző cikkünkben egyéni higiéniai tippekről írtunk, amelyek segíthetnek a szezonális betegségek elkerülésében. Míg jelenlegi bejegyzésünkben az iskolai fertőtlenítéssel kapcsolatban adunk javaslatokat.

Tisztaság, fél egészség

Az optimális higiénia fenntartása, kulcsa az iskolai közösség védelmének. Hiszen a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerek folyamatos használata megelőzheti a fertőzések egy részét. Ugyan a megfázásos vírusokat teljesen mellőzni nem tudjuk, de valamelyest csökkenthetjük gyakoriságukat.

Milyen szert alkalmazzunk?

Az iskolák a diákok védelméből adódóan általában olyan tisztítószereket engedélyeznek, amelyek nem károsak az egészségre.
Ugyanis a nem megfelelő készítmények alkalmazásával allergiás reakciók, bőrirritációk vagy akár légúti problémák is előfordulhatnak. Emellett egyes fertőtlenítőszerek túlzott használata az élővilágra is pusztító hatással lehetnek. Így mindenképpen érdemes környezetbarát szert vásárolni, amely folyadék és gőz halmazállapotban is biztonságosak.

Sanosil, amellyel a kórokozók elpusztításakor oxigén szabadul fel

Az intézmények számára a Sanosil S010 Ag penész-, vírus-, és baktériumölő szert ajánljuk. Amely már élelmiszeripari és háztartási környezetben is kiválóan teljesített. A használatakor, illetve használata után sem kell semmilyen egészségügyi problémától tartani; a kezelés alatt csak oxigén (O2) szabadul fel. A felületen visszamaradó alkotóelemek láthatatlanok és nem mérgezők, azonban hatékonyan megakadályozzák a penészgomba és a kórokozók ismételt megjelenését.

Milyen felületekre javasolt?

  • Áttörölhetjük vele a padok, székek, nyílászárók
  • illemhelyiségekben szaniterek, csaptelepek
  • folyosó korlátok, ajtókilincsek
  • és sporteszközök felületét.
  • Ugyanakkor akár a felmosóvízbe is belekeverhetjük.

Az iskolák számára továbbá elengedhetetlen, hogy megfelelő protokollokat dolgozzanak ki a fertőtlenítőszerek használatára és tárolására vonatkozóan. Az oktatási intézményeknek gondoskodniuk kell arról, hogy a személyzet és a diákok megfelelően informáltak legyenek a helyes használatról. Így az iskolai közösség összefogással működhet azért, hogy egészséges és biztonságos környezetet teremtsenek mindenkinek.